חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פלאפון תקשורת בע"מ נ' שחאדה

: | גרסת הדפסה
ת"ת
בית משפט השלום חיפה
10295-03-09
30.8.2010
בפני :
שלומית פומרנץ

- נגד -
:
פלאפון תקשורת בע"מ
:
חסן חוסיין שחאדה
החלטה

החלטה

התובעת, חב' תקשורת סלולרית, הגישה תביעה בסדר דין מקוצר נגד הנתבע לתשלום חוב בגין שירותים שסיפקה לו, ולא שולמה תמורתם.

לכתב התביעה צורפו הנספחים הבאים:

1.העתק הסכם ההתקשרות בין הצדדים + נספחים.

2.העתק צילומי של דו"ח המפרט חשבונות שהוצגו באמצעות הוראת הקבע ולא נפרעו.

3.התראה בטרם הגשה לביצוע של תביעה על סכום קצוב + אישור על משלוח בדואר רשום.

התביעה ראויה להידון בסדר דין מקוצר עפ"י נספחיה שכן היא נסמכת על הסכם התקשרות חתום ע"י הנתבע, ומצורף לה דו"ח מצב חשבון המצביע על יתרת חובו של הנתבע לתובעת.

בתצהיר התומך בהתנגדות שהוגשה מטעם הנתבע, טוען המבקש כי מעולם לא רכש שישה מנויים, וכי התובעת ניצלה את תמימותו, וכל פעם שהיה פונה לתיקון המכשיר, היו נותנים לו מכשיר חדש ומספר חדש, ומשאירים אצלו את המכשיר הישן.

לטענתו חתם על תיקון מכשיר ולא על רכישת מכשיר חדש ומנוי חדש. טענתו של המבקש היא כי הוטעה ע"י המשיבה, שכן בהיותו גמלאי אין לו צורך בשישה מנויים, והמשיבה מכרה לו כל פעם מנוי חדש, מבלי שהיה מודע לכך שמדובר בשידרוג ולא בתיקון.

ב"כ התובעת מכחישה בתגובתה מכל וכל את טענת המבקש, ומצביעה על כך שהוא חתם על הסכמי התקשרות לפיהם רכש מכשירים חדשים. בתגובתה מפרטת ב"כ המשיבה את מועדי ההתקשרות, ואת סוגי המכשירים שנרכשו ע"י המבקש, וטוענת כי הוא עשה שימוש רב במכשירים אלה.

החל מחודש 7/08 חדל המבקש מלשלם עבור שירותי המשיבה, ואף לא שילם בעד מכשירי הפלאפון אותם רכש, ועל כן הוגשה התביעה נגדו.

ב"כ המשיבה צרפה לתגובתה את הסכמי ההתקשרות השונים עליהם חתם המבקש ואת חשבוניות הרכישה של המכשירים, וכן העתקים צילומיים של החשבוניות נשוא החוב וחשבוניות לדוגמא מתקופות קודמות.

במספר הזדמנויות קיבל המבקש מכשירי פלאפון חינם מבלי שיחוייב בגין עלותם. (נספח ז' לתגובה).

לתגובה צורף גם העתק צילומי של דו"ח תנועות לקוח של המבקש אצל המשיבה.

הלכה פסוקה היא כי מי שחותם על מסמך מוחזק כמי שקרא אותו, הבין את הכתוב ובו, ואישר בחתימת ידו את הסכמתו לתוכנו.

המבקש טוען כי הוטעה, אך טענה זו דחוקה למדי, שכן הוא קיבל לידיו מכשירים חדשים, ולא ברור כיצד הוא יכול לטעון שרק ביקש לתקן את אותו מכשיר הנמצא בידיו.

לאחר שעיינתי בטענות הצדדים אני מחליטה לקבל את ההתנגדות כנגד הפקדת סך 6,000 ₪ בקופת ביהמ"ש לא יאוחר מיום 30/9/10.

עם ביצוע ההפקדה, תינתן למבקש רשות להתגונן והתביעה תידון בסדר דין מהיר.

הוצאות הבקשה תיפסקנה עפ"י תוצאות התביעה.

ניתנה היום, כ' אלול תש"ע, 30 אוגוסט 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>